Thursday, December 2, 2010

Amfibia.

Aku ini seorang yang curious sehinggakan cerita The Curious Case Of Benjamin Button pun aku tengok kerana ada perkataan 'curious' sahaja. Untuk menambahkan elemen curious dalam diri aku, aku pergi tonton cerita kutukan ramai yakni 2 Alam. Waddehel weh! jangan kritik je tahu, tengok dululah baru tahu. Bak kata Kiah Tempe "don't judge the movie by Dr Rozmey's wig". Cerita itu sebenarnya boleh tahan...

Nak dijadikan cerita, sehari sebelum menonton 2 Alam aku pergi menonton cerita pujian ramai iaitu Ngangkung. Ohh, sumpah cerita tersebut mendukacitakan lara aku kerana jalan ceritanya yang bosan dan membuatkan salur kentut ku menangis teresak esak dek tak jadi kentut. Biasanya kalau cerita best aku kentut kentut. Proot proot!! *punggung berair

Apa yang membuatkan aku curious dan mahu tengok cerita ini adalah kerana trailer ini yang di ambil dari youtube,



Ok, part muka si Rozmey tu memang tidak mengujakan tapi yang menariknya ialah mesej yang cuba disampaikan dalam cerita ini yakni 'senantiasalah ingat mati', lagipun barisan pelakon memang tak nak kalah tapi macam mana orang lain boleh kata cerita ini tak bagus. Musykil tahu, jadi aku pun pergilah menonton cerita ini dan serius aku rasa cerita ini lagi bagus dari Ngangkung. Serius kurius.

postscript : Pegi tengok nun, don't see what others tell you to see but see it on your own. (Ceh, apa falsampah yang memeningkan ini). -___-" Last but not least "Don't judge the movie by dR Rozmey's wig". Sekian :P


9 Disember ni Hantu Kak Limah Balik Kampung, anda dah booking tiket?

Sunday, November 28, 2010

Selamat Hari Guru Encik Pitka.



Senarai buku yang dihasilkan oleh Guru Pitka.

Sebenarnya entri ini tiada kaitan dengan Guru Pitka. Haha..


Hai, meng'update' blog bukanlah cita-citaku, namun aku masih meng'update'nya seolah-olah ia tersenarai dalam ruangan cita-cita di dalam borang pelepasan sekolah rendah dulu. Kini umurku dah mencecah lapan juta tahun, maka sudah sampai masanya aku mengejar cita-citaku yakni menjadi seorang bapak yang baik hati dan sering membuli anak-anaknya. Dulu masa kanak-kanak dulu, cikgu beri borang suruh isi. Kat ruangan cita-cita tu aku tak tahu nak isi apa jadi aku tengoklah member sebelah, dia tulis jurutera. Aku pun tulis juruteralah jugak (ceh, cita-cita pun nak meniru -___-") padahal hakikatnya aku sendiri pun tak tahu jurutera tu apa. haha..

Kemudian setelah selesai mengisi borang, cikgu pula mempersoalkan aku, "Awak nak jadi jurutera apa Kamaruzaman Kz Abdul Halim?". Mestilah aku kaget kerana aku sendiri pun tak tahu jurutera tu apa. Aku pun menoleh ke kanan dan ke kiri sambil menyanyi lagu senario...

Toleh kanan toleh kiri
Toleh depan tapi bukan belakang
Pukul lima jemput dia
Alih alih mak bapaknya yang ada

Tiba-tiba idea datang untuk meng'auta' cikgu tersebut, lantas aku terus jawab "Saya nak jadi pereka cipta cikgu!". Cikgu pun memberi reaksi terkejut dan tidak berpuas hati lalu menambah soalan sesuka hati "Tapi awak tulis kat sini awak nak jadi jurutera Kamaruzaman Kz Abdul Halim, bukannya pereka cipta". Aku terdiam kerana tidak tahu untuk menjawab apa... Ternyata aku ini bukan seorang yang suka menjawab dan pendiam orangnya. Baik betul Kamaruzaman Kz Abdul Halim ini. :-P

Tapi kini bila dewasa, ku mula memahami alam pekerjaan dan porno dan aku dapati bahawa pereka cipta itu juga sebenarnya tergolong dalam golongan jurutera. Kini baru aku sedar, rupa-rupanya aku juga telah di'auta' oleh cikgu tersebut. Berani betul beliau memperkotak-katikkan aku. Ciss..

post script : jangan meng'auta' orang yang lebih tua kerana mereka lebih pandai meng'auta'. Berapa banyak auta daa...


Friday, November 19, 2010

Tak jadi nak serius.

Kau pernah tak berada dalam situasi stress sampai nak marah tapi sebab sesuatu peristiwa mencuit bahu, puting, pusat dan hati, kau akhirnya tak jadi nak marah dan akhirnya kau gelak berdekah-dekah? (macam panjang sangat soalan ni) Tak paham soalan? Ok, macam ni...
Kau pernah tak berada dalam situasi stress sampai nak marah tapi sebab sesuatu peristiwa mencuit dahi, hidung, kaki dan hati, kau akhirnya tak jadi nak marah dan akhirnya kau gelak berdekah-dekah? (tah pape mengulangi soalan yang tak paham ini, organ badan je lain). -___-"

Ok ok macam ni, kau bayangkan semasa kau sedang asyik memandu sambil menyanyi lagu Asyik-Amelina remix, secara tiba-tiba sebuah kereta merah memandu laju dan kemudian memintas kau secara kurang hajar lantas kau terus men'cabeb' (carut+bebel) tanda menunjukkan protes dengan tindakan pemandu yang kurang hajar tersebut.

"Cilaka punya orang bawak macam sial, dah la muka banyak jeragat pastu korek hidung guna jari telunjuk pulak tu!! Kalau aku dapat kau, aku kentut kuat-kuat depan muka kau sampai puas. Grr..."

Kemudian, tiba-tiba punggung kau terkentut. Kentut tu baunya busuk amat pulak tu, bau macam petai. Pastu kau tergelak sipu-sipu sebab tak dapat menahan bau kentut tersebut. Cepat-cepat bukak tingkap untuk mengambil udara segar. Haa.. pernah alami tak?

Ok, tak lawak tapi apa yang aku nak cakap ni lebih kurang macam video ni la. Nak serius tapi akhirnya tergelak jugak...



postscript : aku selalu tergelak masa tengah serius. T_T

Sunday, October 31, 2010

Tiada tajuk.

Asal nak menaip je takde idea, asal takde idea je nak menaip. Babi sungguh!



Ini bukan babi.
Haha..comel sungguh. :D
Posting ini tiada motif. Sekian.

post script: Sebenarnya tiada idea nak posting apa. Heheh.. :P

Thursday, October 21, 2010

Sedap.

Ok stop, tekan button 'pause' dulu kat 'music dumper' tu sebab aku nak share lagi lagu best yang boleh bikin peti ais rumah korang panas lalu termasaklah telur-telur, sayur-mayur dan ikan-ikan yang ada di dalamnya. Pastu korang boleh makan terus (tipu je, sila mengacah mak enon sekarang). :P

ACAH MAK ENON!

Heheh.. Okla, kembali ke topik asal, lagu yang aku nak share ni mesti ramai yang pernah dengar especially peminat Butter. Bukan peanut butter mahupun butter yang korang guna sapu kat roti pastu taruk gula sikit tu(sedap), tapi Butterfingers. Yess.. lagu ni memang 'epic' gila, walaupun liriknya appreciate legend-legend kat Malaysia ni, tapi lagu ni sendiri dah cukup legend untuk di'appreciate'. Mari dengarkan~

Epitome - Butterfingers.



postscript : pegi cari sendiri kat mana nak download lagu ni. :P

Wednesday, October 20, 2010

You must be wondering.

Hye, rindu aku tak? Tak payah nak rindu rindu, aku santau kang. :P (gila arrogant dan bajet bagus) Bajet Belanjawan 2011 betul. Tiba-tiba.

Pasti ramai yang tertanya-tanya lagu apa yang mendayu-dayu kat blog aku ni. Aku tau lagu ni sedap, sebab tu korang tertanya-tanya tu. Nak cari pastu download la tu. (Hah, sumpah perasan amat). :-/

Sebenarnya aku nak share lagu ni sebab dia punya lirik tu mendalam sedalam perigi belakang rumah kat kampung aku tu, siap ada ikan keli berenang-renang lagi. Haa..dalam kan? Ada bait lagu dia yang berbunyi "there's a peace inside us all, let it be your friend. It will help you carry on, in the end." Memang bermakna la bait-bait ni bagi aku, tak patah semangat den mendongarnyo. Kalau korang tengah down buleh la melayan lagu ni. Kompem korang akan teringat aku nye. Haha..

By the way, the song is call "Inside us all" performed by Creed. You can download it here and voila! enjoy the song. I believe at some point it might cheer your day. Peace :-) (bajet baik pulak, citt!)

postscript : taktik mempengaruh subliminal mind pihak lawan ke ni? nak suruh ingat-ingat pulak. :P

Tuesday, October 19, 2010

Cukupkan korum je. (Tak payah baca)

Hye.. Sudah lama rasanya tak update blog ni, mungkin sebab ianya warna warni dan terlalu polka dot agaknya. Hmmm... (Alasan tak kukuh).

*boleh tak aku berhenti menaip sekarang? :P

Sebenarnya, takde ape yang aku nak kongsi hari ni.. Jadi aku akan membebel tak tentu hala lepas tu korang bolehla buat-buat terbaca dan kemudian menyesal dikemudian hari. Yes! Sekali baca sekali menyesal, kalau sepuluh kali baca maka sepuluh kalilah menyesal. Yes yess!! (Sebenarnya aku pun tak tau ape motif aku yes yes ni.. Haha)

Eh, korang pernah dengar tak pasal Sai Baba? Siapa dia tu eh?...

post script:- Malas betul nak buat research pastu tulis kat sini pasal Sai Baba. :D Pape pun, lagu blog ni best macam tuannya. Sekian.

Sunday, September 26, 2010

Kak Mun.


karipap karipap cinta.




Pebenda karipap karipap cinta ni? Tiba-tiba karipap karipap cinta, siap bold dan besarkan font lagi pulak tu.

-__-"

Itu nama ceritalah gila, tajuk dia menarik perhatian sebab aku nak tau ape kaitan "karipap karipap" dan "cinta" dan kenapa perkataan karipap tu sampai dua kali sebut. Sekian. :P



Korang minat Maimun Muthalib tak? Minat tak? Korang tak kenal siapa Maimun Muthalib? Alaa... kalau korang selalu tengok drama Melayu tu mesti pernah jumpa ah kak Maimun ni. Maimun Muthalib ni bukan Wan Maimunah ok. Mereka dua insan yang berbeza namun kongsi bakat yang sama yakni terer berlakon jadi seorang emak yang bekeng mahupun emak yang pasrah dengan sikap anak-anak, pendek kata nak berlakon sebagai mak Bawang Merah boleh, nak jadi mak si Tanggang pun boleh. Memang talented ah. "I loike" bak kata seorang budak baru nak up yang baru belajar nak cakap "I like" dalam slang berbeza yang bunyi lebih menyampah sikit. I don't loike. :<



Tengok ni, jadi penjual sayur-mayur nampak real dah. Cayalah kak Mun. :P


Sekian kali kedua. Babai.

postscript: Ceh, tetiba nak update walaupun tiada idea.

Monday, September 20, 2010

Mengalami Kesukaran?

Heh.. kau tengok tak spammer bernama Miki tu cakap ape kat aku 'Very informative. I learned a lot.' maknanya 'penuh informasi. aku belajar banyak.' Haa... Korang jangan tak tahu yang blog aku ini sebenarnya sangat berinformasi. Heheh.. Ni ada informasi aku nak share dengan korang ni, 'bagaimana berak dengan lawas'. Nak sangat belajar dari blog aku ye. Nah amik informasi ini. Hehe >:D

Korang tahu tak nak berak dengan lawas cemana? Haa.. Senang je, masa cangkung tu korang sedut nafas kaw-kaw punya. Tarik kasi dalam, lepas tu hembus pelan-pelan. Sambil hembus tu tahi korang akan keluar sejajar dengan pernafasan korang. Teknik ini sangat melegakan tapi awas! jika korang hendak membuang 'hasil' kali kedua, berhati-hati ketika menarik nafas kerana tahi korang dalam mangkuk tandas tadi mungkin menghasilkan bau yang mendukacitakan. Jadi berhati-hati ketika menarik nafas kerana korang pasti akan migrain jika menyedut bau tahi sendiri lama-lama. :D

OK, selamat mencuba ya'lls!

p/s:- kotor dan hodoh sungguh entri ini. haha.. kotor macam mana pun, ia tetap informasi. haha... :))

Sunday, September 19, 2010

Datang Tak Siap.

Huu.. Ada orang suruh aku update blog ini dengan alasan beliau 'awak dah lama tak update blog'. Sedangkan aku rasa macam baru semalam aku update blog ni. ceh! tipu diri sendiri. Hmmm.. Aku memang terasa nak membebel bila.... *korang tengok kat chatbox tu* tah spammer mane punya kerja la tu. meh sini aku bebel kat kau meh. bebel bebel bebel justin bibir bebel bebel. (taip banyak banyak perkataan 'bebel' dengan harapan korang tak perasan perkataan justin bibir) :D Dorang kalau nak spam tak nak sikit-sikit. Nah, ambek kau! satu kroni terus mari, itu pun aku dah singkirkan separuh. Namun seperti apa yang orang tua kata 'Jika kau membunuh satu Johnny, Johnny yang lain akan datang', begitulah jua para spammers ini terus datang dan datang. Member aku cakap 'Silent is your best weapon', hah aku pun menggunakan senjata terbaik ini untuk menghapuskan para spammers ini. Kita tunggu apa yang terjadi nanti. Heheh.. masak la kau spammers. Aku guna senjata terbaik aku! Oklah, sebenarnya aku nak share lagu yang aku penah suka jap dulu. Ambek kau!

Duran Duran - Come Undone.



p/s : Apa kaitan video dengan lagu pun aku tak paham. -___-"

Tuesday, August 31, 2010

Emosi.






Pukul 1.30 pagi, aku masih tak tido lagi.
Esok nak bangun pagi, sahur itu mesti.
Bunyi weng sane, weng sini...
Bukan bunyi mercun padi
mahupun mat rempit merempit sesuka hati,
tapi bunyi nyamuk merempit tepi telinga yang bikin panas hati.
Aku balut tubuhku dengan selimut, agar bunyi weng itu tidak ku dengar lagi.

Zapp.. Aduh! nyamuk 'love bite' pula kali ini.
Dalam selimut pun jadi.
Hati terasa panas sekali.
Grrr!!
Aku tak puas hati.


Proottt!! *kentut bau istimewa sensasi*
Ambik ni! Hadiah sagu hati. :)
Yess.. Aku puas hati. Hihihi...


Thursday, August 19, 2010

Ceritera Sang Kancil dan cicak.

Wassap wassap berasak bro!!
Guane awok awok kite nyambut bule ramade ni? Bereh ko?

Ni, kawe ado cerito nak oyak ke demo ni. cerita lucu. lucu benar ah, slok suko kawe dok ingat ko cerito niy. Mase kawe ngah semaye tu, ado la duo ore budok ni kecek bab kereto. dialog ye lagu ni...

......


Waddehel, tetibe tukar dialek. Dah, kembali ke pangkal jalan. Tadi aku pegi mesjid, dan dan masa aku sembahyang aku terdengar dua orang budak berbalah lebih kurang macam ni.

budak A : Tadi bapak aku ada beli kereta baru...

(Biasalah budak suka eksyen, bapak beli kereta baru pun nak eksyen. Bukan dia yang beli pun. Ni yang orang kata "lembu punya susu, Fernleaf dapat nama" ni).

jadi member dia pun balas dengan nada yang lebih berlagak dan yakin yang dia punya bapak lagi bagus...

budak B : Bapak aku kan ade kereta kancil, tapi nama dia Toyota.

Nama dia TOYOTA. T-O-Y-O-T-A.. Waddefishkekcekelat! Kereta Kancil nama Toyota. Kenapa bapak aku tak namakan kereta kancil dia Lancer Evolution X? Boleh berlagak dengan budak dua orang tadi. :P

Kalau macam ni la dialog dorang hari-hari, memang tak leh nak fokus la sembahyang nanti. T___T

Ok ok, cerita kedua pulak.

Lepas witir aku perhati la sorang pak cik ni tunjuk-tunjuk kat makmum depan dia. Aku pun perati la makmum tu. Tahu apa dia?....

Ada cicak atas kepala dia. T____T

cicak atas kepala tahu, lepas tu cicak tu berjaya memboloskan dirinya dan masuk ke dalam baju pak cik tersebut. Laju je cicak tu masuk...

Macam mana aku nak tahan gelak kalau macam ni??

T____T

Tuesday, August 10, 2010

Gaya tidur.

Masa kecik-kecik dulu kan, aku selalu tidur gaya comel. Eh tak, tidur gaya silang tangan macam mayat tu. Pastu cepat-cepat mak aku sound "Hey!! apa tido camtu. Tido betul-betul la". Kemudian aku tertanya-tanya "cemana tidur betul-betul tu?"......

......

....

..

.

(ceh, macam tengah loading page pula ada dot dot nih!)

Jadi aku pun tidurlah dengan gaya lain seperti tidur gaya bebas, gaya kupu-kupu dan juga gaya moonwalk mikel jeksen (gila tipu). Namun aku masih merasakan yang gaya tidur tersebut tidak betul kerana aku tidak kelihatan comel melakukan gaya-gaya itu malah aku kelihatan buas dan terlalu rancak bermimpi padahal tiada apa-apa pun.

Aku pun mengambil alternatif lain selain dari kelihatan comel. Ya, tidur gaya macho. Aku meletak tangan atas dahiku sambil menantikan teguran dari emak. Tiada teguran. Yes, aku kelihatan macho dan emak tidak tegur. Nyatalah ini gaya tidur yang betul. Heheh...

Menjelang dewasa ini aku pun dah pandai fikir sendiri jadi aku cuba untuk melakukan gaya tidur seperti kanak-kanak dulu iaitu gaya tidur macam mayat tangan bersilang. Nak tahu betul ke tidak gaya tidur itu....

*tidur gaya mayat*

Sumpah tetiba rasa macam nak mati. T__T. Takpe, mengingat mati itu pahala. ^___^

Saintis cakap "Gaya tidur kita melambangkan personaliti kita".



Habis kalau tidur camni apa personaliti dia eh?

P/s:- Gaya tidur yang sebaiknya ialah gaya tidur Rasulullah iaitu tidur mengiring ke kanan. :)
P/s/s:- Aku google 'tidur tangan bersilang', tapi keluar ini..


sila klik untuk pembesaran sempurna.




Friday, August 6, 2010

Teknik menghafal.

Nak hafal sesuatu fakta bukannya senang bagi aku. Susah, mencabar lagi meningkatkan potensi nak mengidap penyakit alzheimer. Haa... tak mau tak mau.. Nanti kena kencing dalam pampers. :(
Don't worry be happy, masalah seperti ini sudah lama ditemui jalan penyelesaiannya dan ianya sangat berkesan. Yeayy!! tak yah kencing dalam pampers lagi. :)

Apa caranya tu, cepatlah kongsi Kz!!

Haa..kau pun mesti tak sabar nak tahu cemana nak setelkan masalah problem ni kan? Ni haa ada satu video ajar kau teknik nak ingat sesuatu fakta.

Klik Play jangan tak klik



Haa.. bagus tak cara dia? Sambil nyanyi sambil joget. Memang terus masuk telinga kanan pastu terus install kat otaklah kan? Heheh...
Pasni bolehla kau hafal benda kejadah yang cikgu kau suruh hafal tu. :P

p/s:- argghhh!! tak boleh lupa lagu dia "I have a bad case of diarrhea. I have a bad case of diarrhea. I have a bad case of diarrhea. ". Grr.. >:B


Macam mana wei?

Heyy ya'lls! (gedik gila greeting macam hip hop tapi bila sebut balik macam pondan pon ada) Haha :-P

Pernah tak kau terfikir camna nak bertindakbalas kalau member kau beri reaksi yang pelik bila sesuatu perkara berlaku kat kau? Pernah tak?
Hah, tensi betul bila aku cuba pikir pasal ini, sampai putus saraf kentut memikirkan perkara ini tahu? Kenapa, tak percaya? Haa..ni satu contoh aku nak bagi...

Kau sedang check wallet nak tengok berapa hengget tinggal untuk bajet belanjawan minggu ini. Tiba-tiba si A mengintai wallet kau mengharapkan dapat melihat wajah kau yang seksi itu dalam mykad kau. Apa yang si A dapati cuma sekeping duit seringgit sahaja dalam wallet kau. Kemudian si A berkata pulak "Iyyekk...kau ada seringgit je. Gelinye"...

:-O

Haa.. cemana nak balas tuh? Pelik betul reaksi dia tu. Tak putus saraf kentut kau pikir pasal benda tu? Macam tu ke reaksi yang sepatutnya bila kau tengok member kau ada seringgit je dalam wallet kau? Haha..

"Iyyekk...kau ada seringgit je. Gelinye"...


Ok ok contoh kedua pulak...


Kau tengah jalan lenggang lenggok tepi jalan, tiba-tiba pulak kau tersepak batu sebesar kontena tepi jalan tu(apesal ade batu sebesar kontena tepi jalan pulak ni?? -__-"). Lalu kau pun menjerit aduh dengan sekuat hati. Member kau pulak dengan sopan-santun dan hormat-menghormatinya tegur kau "Selamat pagi Mak Limah, Mak Limah jual nasi lemak je ke? Karipap sardin jual tak?"

Haa..Apa agak-agaknya reaksi kau bila perkara ni terjadi kat kau?


p/s:- aku ingat aku nak try la react camni kat member-member aku, tengok camna reaksi diorang. haha... :-P




Reverse Engineering.

So, how about the new look of Itik pun mahu baca. Crap right? heheh.. like i said before my english is very bad and i sound silly when i talk in english(tiru Amani) and yes you might experience a super boring session with this blog. Bear in mind that all of these changes are only for temporary so be patient and just play along.

Ok, as for today's post I would like to share with you the best reverse psychology conversation ever. Behold! (haha..tetibe)



So what do you think? can you handle that kind of reverse psychology? Heheh...(I think this is more to reverse conversation. LOL Betul la orang cakap, cikgu kencing berdiri, murid kencing berlari) :D

Wednesday, August 4, 2010

I just don't know what to talk about.



picture credited to www.babydollbemine.com

Why the hell is my blog is in english now? and have you ever wonder why ducks also want to read this piece of shit masterpiece? You never wonder about it? Well yeah, me too.. eheh..


Actually, what i've been doing is experimenting my blog by observing the amount of visitors weekly. In the mean time I also spice up my blog with varieties of stupidity excitement such as posting ri-donkey-less story that is not even related with my life, changing the language by using google translate (since i'm NOT good in conversing in english) and a put up a very gay colourful background that will annoys the viewers. :P
During that time, viewers might experience a deadly boredom due the changes that i made. (great, that will decrease the viewers smartass kid). :D


The purpose of this experiment is to determine what kind of content that viewers love to read. (wah, dah macam nak buat proposal FYP dah ni).

Thanks for your patientness readers!

p/s:- seriously, I myself didn't even know why did I put a picture of a baby doll. Haha..
oh, these changes might be temporary. :)

Tuesday, August 3, 2010

Jawapan yang ditunggu-tunggu,

Ok, memandangkan ada sedikit respon tentang 'perut apa yang warna pink?' maka saye pun dengan peramah dan hormat-menghormatinya berilah jawapan kepada anda yang tertanya-tanya tu. (apa kaitan dengan peramah dan hormat-menghormati pula ni? -___-'). Here we goes...Ready, ayomat get set, go!

Jangan malu jangan segan adik-adik semua. Klik je video tersebut untuk airplay..



LOL. nak buat kat adik sayalah camni. :P



Haa..sekarang korang pun boleh dapatkan perut pink sendiri. Bukan cik B atau pun pink panther je buleh perut pink kan? :D



Monday, August 2, 2010

Apa ni?!



Haa... ni saye ada soalan. Senang je, kanak-kanak tadika yang suka menjawab pun boleh jawab soalan ni.


Perut apa yang warna pink?


Haa..jawablah adik-adik. Tunggu apa lagi?

Thursday, July 29, 2010

Lets get old beybeh!

Memandangkan aku pun dah tua, tiba-tiba je pun aku layan Oldies. Gila bajet kan? tau dek mak musti kaw-kawnye perli "eceh anak mok ni, layan Oldies pulak. Poyo habaq hang". Ok tipu, mak
aku tak kecek gitu. Hehe.. Pape pun lagu Oldies ni evergreen macam aku jugak. Haa.. nak muntah sebab aku evergreen la tu. Ceh! Korang lagi la. Everpink! hehe.. Ok ok..here goes...

Layan...

All I have to do is dream Live! - Everly Brothers.



Sealed with a kiss Live! - Brian Hyland



Eceh.. Uncle auntie pon menari sama. Gila romantika di taman bunga.. Heheh.. Ok last...

Runaway - Del Shannon.



Wa wa wa why... Haha..

..Toodles peeps..

p/s :- The awesomeness of oldies has never wears me out.

Tuesday, July 27, 2010

Inception

Pernah tak korang terpikir yang mimpi kita boleh diselinap masuk oleh orang lain? Haa..tak pernah?! Korang ni berfikir ke tak ni?? :D selambakodok je perli orang. hee..
Kalau ikut teori keanakan aku la kan, memang logik la kalau mimpi kita ni boleh diselinap masuk sebab syaitan pun boleh mempermainkan mimpi kita apatah lagi manusia kan? Logik tak, logik tak? Korang pun keanakan kalau korang terus setuju tanpa berfikir. hee.. perli orang lagi. 2-0!

Cakap pasal mimpi ni kan, haa.. ni ada cerita BEST yang cerita pasal mimpi; Inception



LOL. Kena tipu. Oklah oklah, amek ni!



Berdebar-debar jantung nak tengok cerita ni kan?

p/s:- perhh.. cemana la kalau time tengah mimpi basah pastu diselinap orang, gila tak cool.

Thursday, July 22, 2010

Seni Dan Jem Blueberry.

Selesai minum di kedai mamak, kami terus bergegas pulang ke rumah masing-masing. Dalam perjalanan ke kereta aku sudah merasakan perasaan tidak enak pada pundi kencingku, barangkali aku mahu terkucil atau bahasa seninya buang air seni (sedikit ironi di sini, haha). Aku mengambil ringan perasaan tidak enak ini sambil berkata "ah, kat rumah boleh buat. 15 minutes away je dari sini. Boleh tahan lagi".


Aku meneruskan perjalananku ke rumah dengan menaiki kereta comel-lote berkuasa kuda 660HP ku dan aku memandu mengikut had laju yang ditetapkan oleh penguatkuasa undang-undang jalan raya Malaysia. Kelajuan ditingkatkan sedikit demi sedikit kerana perasaan hendak terkucil itu semakin membuak-buak dan sukar untuk dikawal akal dan perasaanku. Dalam hati aku berkata "Sempat ni kalau bawa laju-laju". Pemanduanku semakin lama semakin laju hingga bunyi radio yang berkumandang semakin sayup kedengaran dek desiran angin yang semakin kuat dibadai kereta comel ini.


Sedang aku hanyut dengan kelajuan si comel tiba-tiba aku ternampak beribu lampu merah menyala di hadapanku, lampu brake kereta rupanya. "Damn, traffic jam! Mesti roadblock ni". Kepala hotakku sudah mula ligat memikirkan alternatif lain untuk aku melepaskan hajat kecil yang terpendam ini. Ku lihat ke kiri dan ke kanan untuk mencari jalan keluar dari kesesakkan itu, malangnya tiada jalan untuk ke persimpangan keluar. Ku lihat hadapan beribu-ribu kereta menyalakan lampu brek mereka. Aku mulai sedar yang aku dah terperangkap dalam situasi yang membingungkan lalu hati kecilku mula mengomel...


"Aku dah la tak tahan nak kencing ni, boleh pulak tersangkut dalam traffic jam. Hampa-gas betul!!" :((


arrgghhhhh!!!


moral of the story :- kencing sebelum terlambat. hehe...


Tuesday, July 13, 2010

Pornografi.

Haa.. Nak ambil tahu pasal pornografi la tu. :P

Hehe.. Actually aku saja testing nak tengok traffic blog ni, cepat naik atau pun maintain macam itu juga bila aku post entry pasal pornografi. Aku ada terbaca entry siapa entah cakap "kalau nak tengok blog dapat hit yang tinggi-tinggi, korang kena post cerita-cerita yang sensasi". Haa.. Lebih kurang macam tu la ayat beliau. Jadi aku pun cakap la balik "WTH, nak try la camni!". :P

Selepas membuat sedikit research ke atas topik-topik yang sensasi, aku dapati yang perkataan porno adalah keyword yang paling mujarab sekali untuk memancing para pembaca. Jadi tanpa segan silu, aku pun mengaplikasikan apa yang telah ku pelajari hari ini (gila noob :P).
Ok, last aku tengok blog ni dapat 4548 hits. Kita tengok lagi 3 hari berapa banyak pening-katan pengunjung blog ni.
*Pening-katan = pening lalu terus pergi berkhatan kat Tok Mudim yang sudi.

Oh, memandangkan tajuk pun dah pornografi aku pun nak sensasikanlah sikit entry dengan gambar-gambar porno yang mengancam jiwa. :D





Amek!!! Ha ha ha ha.. Macam R Kelly pun ada dod. :D





Tergoda mak cik yang bawak kereta kancil 660 nak pergi pasar apabila melihat aksi ghairah biker ni. @_@







Haa.. horny la tu. :P



p/s: aku gila ke korang yang gila?




Thursday, July 8, 2010

Peti ais rumah aku pun tak sejuk macam ni.

Hai~
(gaya mesti nak macam dalam cerita Ali Baba Bujang Lapok)


Hari ini aku nak post review sikit pasal cerita best yang aku baru tengok, Frozen. Haa... adik-adik, makcik-makcik, kakak-kakak sekalian. Wajiblah uolss tengok cerita ni sebab cerita ni memang malatoplah. i tell you..malatop!! bomkebaboww!! eh, apesal aku cakap macam aw aw ni. Mesti kena rasuk secara senyap-senyap dengan aw aw ni. -___-* cing!


Oklah, aku pun tak nak spoil cerita yang memang best sehingga menggigit jari itu jadi aku bagi sikit description pasal cerita tu. Bayangkan korang dan dua rakan korang tersangkut dalam cable car jenis kerusi yang takde tingkap tu pastu kat atas puncak bukit bersalji, selama 5 hari pulak tu. Pastu pastu takde sorang pun tahu yang korang tersangkut kat situ. Pastu pastu dan pastu lagi korang rasa sangat sangat dan sangat nak terkencing.. Haa..terukkan situasi ni. Bayangkan apa yang korang akan buat. Ok korang tak payah bayangkan, tengok je cerita ni. Dorang yang akan tolong bayangkan. (berapa banyak bayangkan daa...)



Haa.. nak tengok la tu.

Memandangkan aku ni baik, comel, sopan-santun dan suka cakap pasal moral of the story, maka korang pun terpaksalah baca moral of the story cerita ni dimana cerita ini mengajar kita dalam membuat keputusan, kita tak perlulah terburu-buru membuat keputusan mahupun sambil memburu sambil menunggu keputusan peperiksaan (eh takde kaitan). Apa-apa pun, sikap terburu-buru sering membawa padah. Haa..so kita kena bersabar dan merancang dalam membuat keputusan. :)


Last but not least, selamat menonton cerita ini sambil menggigit jari akibat kengerian yang ekstrim.


p/s: sediakan kuku palsu agar kuku original terselamat dari digigit diri sendiri atau korang boleh gigit kuku orang sebelah je. :D
(kenapa tiba-tiba terasa ada orang nak tarik janggut aku ni?)

Wednesday, July 7, 2010

Bila dah lama tak update.





-__+ !!!














Ok, aku dah ambil masa selama 20minit memikirkan idea nak taip apa, namun masih tiada idea untuk menaip sesuatu yang menarik. -__-"







Aku tak tahu nak update apa. Babai. Ha ha ha..


Wednesday, June 30, 2010

Gila gamaknya aku ini. :D

Wednesday, June 23, 2010

Ape yang aku merepek ini?

Halo hola gila, tok kadi main bola dengan minah janda, makan nasi goreng pattaya dekat kedai Pak Ya. :D

Haha.. Tetibe korang dah ternyanyi lagu yang aku hasilkan. Padan muka. Hehe... Mesti korang dah termenyesal baca blog ni pastu terus nak delete dari bloglist korang pastu buat muka macam tak pernah baca blog ni sambil bersiul siul. Siut betul. :( Haha..

Tengok ni, tengok ni, aku berjaya menukar layout yang daku idami selama ini. Warna hitam, pantas tahap loadingnya dan juga simple. Oh, terima kasih blogger untuk feature yang anda tawarkan ini. Aku gumbira. Ok, aku istiharkan hari Ahad ni cuti. Kalau korang kena kerja juga, padan muka. Hehe...

Babai. :)

Thursday, June 10, 2010

Nak jerit pergi sini.


***

Baru-baru ini saya dan rakan-kuat-jerit saya ke Genting Highlands untuk berhibur sempena hari lahir beliau, (kot, hehe). Oh, kalau pergi Genting semestinya untuk menaiki ride yang ditawarkan seperti bot-ke taman-dinosaur-yang membosankan, Ferris wheel yang lembap siap sempat bancuh kopi, cawan berputar yang tidak happening dan pelbagai lagilah ride yang lame cuma sesuai untuk kanak-kanak bawah umur.

Untuk menaiki ride-ride itu kami perlu membayar tiket berharga RM44 satu kepala, malangnya saya ada banyak kepala seperti kepala lutut, kepala hotak hang, kepala paip dan pelbagai kepala lagilah, miskin miskin.. T_T (ini lawak bodoh tahu, haha)

Nasib kami agak malang kerana hari kami ke sana ialah hari cuti sekolah di mana ramai pelajar sekolah yang sudah mengumpul duit untuk ke Genting Highlands memilih tarikh ini untuk berhibur bersama rakan-rakan mereka yang turut mengumpul duit untuk ke genting highlands juga, jadi kami perlu beratur panjang kerana mereka. T___T (Haha) Malang semakin tidak berbau apabila rides terpaksa diberhentikan seketika akibat hujan yang turun bagaikan air mata. Selain daripada beratur kami juga perlu menunggu hujan selesai menjalankan tugas beliau dan menunggu itu bukan sesuatu yang menyeronokkan tahu. (Huhu)

Malam semakin menjelma, kami semakin keciwa dan pasrah kerana tidak dapat menaiki rides yang lame itu...

Pukul 9.30 malam, Taman Tema Genting Highlands hampir sampai kepada penutupnya. Hujan sudah mula renyai, rides yang lame kembali dibuka kepada orang ramai. Untuk menebus rasa keciwa kami terus menaiki alat-perasan-superman atau lebih dikenali sebagai The Flying Coaster... jeng jeng jeng.. saksikan sedikit babak dari The Flying Coaster.




WAAAAAA...WUUUU...WEEEE...AAAAA!!!! ggaahhh!!
Itulah sedikit babak jeritan oleh rakan-kuat-jerit saye yang sempat saye rakamkan dalam kepala hotak saye. T_T (Haha, mati kena sekeh pasni gamaknya :P)




Ternyata saya silap, rupa-rupanya ride ini tidak lame dan ia sebenarnya sangat menyeronokkan sehingga remote alarm kereta saya pecah akibat menaiki ride ini. T_^ (icon untuk sedih dalam gumbira. Haha). Ride ini, anda patut mencubanya. Saya mahu naik lagi, anda mahu?


p/s:- Sengaja panjangkan entry sebab malas upload gambar. Boleh?



Credit kepada ShockWaveBlastMax kerana upload video itu di youtube.

****

Monday, June 7, 2010

Urban Legend.




Mesti korang cuak kebebeh bila tengok video ini...












Haa...cuak tak? cuak tak? sila kencing dalam seluar sekarang..

Pop corn yang yang pop setelah terdedah kepada radiasi? wow, mengancam tahu. Ini boleh jadi penemuan extreme sehingga boleh menyebabkan orang yang sedang makan ayam McD berhenti makan dengan mulut ternganga ni. :-O Namun begitu ada sesetengah pihak yang mengatakan ini semua palsu belaka. Klik sini untuk butiran lanjut (click here).

Ada orang kata ini cuma gimik, ada juga kata yang ia benar-benar terjadi. Apa-apa pun, lu pikirla sendiri.

p/s:- eh, tertiru trademark Nabil pula. :P



******************************

Thursday, June 3, 2010

Ke-awesome-an berlaku di sini,

Saya kena tag sebab saya awesome kot. Anda awesome tak?


ciri-ciri kereta idaman ? state 3
  • Bentuk tubuh badan yang menarik
  • Pandai bergaya
  • Bukan Myvi.
  • (Apakah ciri-ciri yang kamu state-kan ini Kamaruzaman? Macam tak menjawab soalan je. Haha comel) :|

ciri2 rumah idaman ? state 3
  • Ada pistol berkemampuan mengacah pencuri.
  • Boleh terbang ke mana sahaja yang di tuju.
  • Ikhlas.
  • (Macam bukan rumah sahaja) >:|

ciri2 hubby/wife idaman ? state 3
  • Pandai joget lambak.
  • Pandai membeli di pasar lambak.
  • Mempunyai harta yang berlambak.
  • (Ok, semua ini tipu sahaja. Padan muka pembaca kena tipu. Haha)

tag lagi 10
  • Asal tag je nak 10 orang, asal 10 orang je nak tag. Ahh.. takde takde. Bak singgit dulu. Heheh..

P.s :- Tinak tin tanaa~ (arghhh...asyik-asyik lagu hindustan, joget hindustan karang. Haha)


***************************

Tuesday, June 1, 2010

Bak datang.

Saya nak tukar layout blog ini. Sila recommend-kan saya layout yang mempunyai ciri-ciri seperti berikut :-

  • Simple, mempunyai design yang tidak kompleks seperti Pertama Complex (kompleks tahu mahu bersiar-siar di Pertama Complex). Ringkas dan tidak terlalu berbunga-bunga seperti kereta baru BMW warna hitam (barulah elegan. hehe..).

  • Quick, pantas tahap loading-nya. Tak perlulah saya menunggu selama 8hari untuk loading page saya sahaja (T_T) kerana zaman sekarang zaman pantas tahu.

  • User friendly, ini paling penting kerana mudah untuk pembaca meninggalkan jejak langkah mereka di blog saya seperti meninggalkan komen yang merapu, melontarkan luahan hati yang lara di ruangan chatbox dan sebagainya (sebenarnya saya sendiri tidak tahu bagaimana hendak organise layout yang terlalu canggih hingga meninggalkan tahap kepintaran saya ini) T_T .

  • Fascinating, haa.. layout blog saya mestilah secomel tuannya (saya comel kan? cakap saya comel sekarang!!)

Ok, sekarang para pembaca sila bagi link kat mana nak dapat layout blog yang canggih dan diidami ramai itu. CEPAT!!

p/s:- cakap saya comel sekarang. hehe..



**************************

Wednesday, May 26, 2010

Masuk air lagi. T.T

1) Apa yang anda buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
  • Merasakan nikmat ditikam belakang. Ahh~

2) 6 orang di hati anda
  • Yeke 6 orang? memandai je kamu ini. 11 orang kot. :P (pura-pura menganggap soalan ini suatu statement) -__-"

3) Anda rasa anda comel?
  • Ni soalan bahasa melayu darjah berapa ni? mestilah saya secomel anak itik baru belajar merangkak,

4) Single or taken?
  • Having here. (eh, ini jawapan untuk "makan di sini" jika ditanya di kaunter jualan McD. Hehe)

5) Blog yang saya suka?
  • RoadBlog! (itu road block lah gila..) -____-"

6) Adakah bilik anda kemas setiap hari?
  • Tolong kemaskan buleh?

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
  • Lagu kamaruzaman comel. :)

8)Last text message
  • Hang stalker ke nak tau pasal benda ini? (semua orang pun boleh berbahasa kedah) :)

9)Last phone call
  • Merepek tentang aktiviti besuk harinya. Itulah perbualan phone call terakhir saya. Sekarang minta singgit.

10) Hari terakhir anda menangis?
  • Hari belajar memotong bawang. Memotong bawang itu menyedihkan tahu.

11) List 5 kaler feveret anda
  • Pelangi
  • Warna-warni
  • Flourescent
  • Pink (Haha..acah mak enon)
  • Hitam

12) Orang terakhir yang anda berYM?
  • Yah tempe.

13) Game yang anda paling suka?
  • Kentut siapa paling busuk. Serius kelakar dan jijik game ini. Haha.

14) Adakah anda peminat MCR?
  • Apa itu MCR, Mumbai Club Racing ka? Saya tidak tahu apa kaitan saya dengan Mumbai Club Racing. Maaf. :'(

15) Apa perasaan anda jawab tag ni?
  • Banyak nak mampos soalan, letih tahu nak menjawab. Haha. :D

16) Anda rasa tag ni best?
  • Kalau dapat hadiah motor suzuki best baru tag ini best.

17)Tagged lagi 10 orang
  • Melampau ni sampai sepuluh..
  • Saya tag 10 orang yang bernasib malang pada 26 May 2010
  • 10 orang malang, sila jawab tag ini sekarang juga!!

p/s :- lap lip lap lip lap.. buat kerja jangan sampai tersilap~



***************************************************

Saya buncit bukan bunting okeh.

Amik intro yang paling mengancam ini!!


Tadaaa..


Haram muka macho gila... (Haha sumpah perasan nak mampos) :P


Hey salam semua *sambil garu tapak tangan anda. *gede gede bunyi garu tapak tangan. Hehe..
Tuuu diaa abaq ang (tukar slang kedah skit. hehe).
Baru-baru ni cheq pi holiday kat Langkawi. Langkawi kat mana? kat Kedah naa.. (amik, poyo gila cakap macam orang Kedah padahal baru 3 hari je kat sana, perasan perasan perasan) =__="

Okaylah, nak cerita pasal favourite spot kat sana yakni Tasik Dayang Bunting (Tasik itu bukanlah seorang tasik yang bunting, ia di namakan begitu kerana susunan susunan bukit di situ menyerupai seorang perempuan yang sedang bunting dan sedang hisap shisha, ok acah mak enon. hehe).


Takde shisha pon.
Nampak tak seperti seorang perempuan yang bunting. Haa..perempuan perempuan yang baca nak bunting jugalah tu. *tiba-tiba. :P

Situ memang best ah! Tasik dia dalam gila, kira-kira 14meter!! 14meter!! 14meter!! (saje bagi tahu banyak kali supaya orang yang membaca terasa begitu annoying sehingga terkentut. hehe). Kalau berenang-renang tu memang puas macam baru lepas memuaskan dirilah(korang jahat kalau korang fikir lucah. Ha ha ha). Like seriously, kaki tak cecah dasar kot. Memang boleh terjun sesuka hatilah. SESUKA HATI. SESUKA HATI. SESUU.... (ok cukup). Kalau berenang tu tak yah cakapla, macam-macam gaya boleh buat; kuak lentang, kuak kupu-kupu, kuak ketiak masam mahupun gaya dugong baru belajar berenang pun boleh. Ikut suka hati kering andalah nak buat macam mana pun sebab tasik tu memang luas. LUAS. LUUUU.. (melampau betol, CUKUP!!). Memang PUAS gila mandi manda kat situ. Recommended.

Nak tengok gambar tasik dayang bunting la tu. Amik la amik la... Saye bagi percuma je.



Mengacah mahu terjun dalam tasik tersebut dengan gaya ini. *Gaya Nenek bongkok lapan


OK, macam ikan todak menyerang singapura sahaja. Teruk betul gaya terjunan anda Kamaruzaman. 2.3 markah. =___="


Gaya renang seekor anjing comel berbulu di leher. uff uff *bunyi efek anjing comel. :)


Gaya kuak ketiak masam. Ikan-ikan pasti terhibur bila anda melakukan aksi ini.


Ni senyum palsu senyum ikhlas ni? Heheh..



p/s:- Terbaik wok ah! Bak singgit! *tetiba minta singgit, gila sungguh. haha.. :D




************************

Sunday, May 16, 2010

Hobi baru.

Comel gila kartun ini... Enjoy!



p/s : nak melukis juga la tu.

Dan juga ini..



hehehe...

Wednesday, April 28, 2010

Hamik, you are 'it'.

1. Go to your photo files,select the 8th photo folder
2. Select the 8th photo in your folder
3. post the photo along with the story behind it
4.Then challenge 8 blogging friend to do the same


This is the 8th photo of the 8th folder of my album.

Here is the place where I used to sleep during my 2009 Malaysia’s-independent-day holiday at Port Dickson, Negeri Sembilan. There, it has quite a scenic view of Melaka Straits merge together with beautifully build landscape of the resort, so I kinda fell in love at the first sight with that place (actually, I don’t remember the name of that place but one thing for sure is that place is a resort build specially for Bank Negara staffs).

***Ok, this is too long for a caption.

p/s: :- Oh, sumpah ini tag yang paling entah-mengapa-aku-buat-tah dan dengan sengajanya aku buat-buat terlupa untuk tag 8orang yang sepatutnya di'tag'. Maka dengan itu sila gembira seolah-olah kamu diistiharkan cuti besok harinya. :D




Sunday, April 18, 2010

Abang Suara Sedap (ASS). Haha..

Hai~ *suara lunak merdu amat sekali.. (sila cair sekarang)
Hari ini saye hendak cipta lirik lagu secara spontannya memandangkan saya sudah tensi menyiapkan assignment Visual Basics ini(everybody...SPONTAN!! Biasalah, Kamaruzaman bila tensi idea untuk cipta lagu melimpah-limpah macam air yang limpah dari tempayan).

Siapa kata Visual Basics senang? tipulah. Senang untuk mereka yang ada 'sound of IT knowledge' adalah (kot). Untuk saye yang sepintar kanak-kanak darjah 6 ini, Visual Basics adalah sesuatu yang agak sukar dipelajari dalam tempoh 4 bulan sahaja. T_T *meh nangis same-same meh. Ok, here we go...

Siapa kata VB senang sekali,
Mudah seperti memetik jari,
Nak lepas 2 kredit pun...pulas otak nak mati,
VB, adalah kombinasi,
Antara realiti dan ilusi,
Sudah belajar pasti tensi,
Apa lagi tidur keluar air liur basi,
Meleleh sampai jatuh kerusi,
Lagu ini geli nak mati,
Mengapa cerita pasal benda basi?

VB, indah khabar dari rupa,
Saya rasa tertipu pula,
Tapi tidak mengapa,
Belajar untuk masa depan juga,
Sudah ambil tak perlu berpatah semula,
Saya yakin saya boleh lepas juga,
Bergantung pada Yang Maha Esa,

Wahai rakan-rakan sekalian,
Yang ambil VB jangan nak meroyan,
Mulut macam tempayan,
Besar boleh bela ikan,
Saya pancing saya makan,
"Don't ever give up" ucapan dari Kamaruzaman,
Dengan usaha kita boleh lakukan. :)

p/s:- Wah wah wah.. Dah meroyan tak kasi orang lain nak meroyan juga. Hipokrasi betul Kamaruzaman ini. :P





Monday, April 12, 2010

Tuah ayam nampak di kaki?

Uuulalaa..jarang gila update blog ini semenjak dua menjak ini. *tiup habuk sedikit.
Itulah hasil bertungkus lumus mengejar masa untuk menyiapkan report FYP dan assignment yang tiba-tiba wujud (padahal tak ambil kisah tentang kehadiran assignment dek sibuk menyiapkan tugasan FYP) -___-" . Last-last blog yang istimewa ini pula ditinggalkan begitu sahaja. Mesti anda rendu gila nak baca hasil nukilan saye kan? (ceewahh..'nukilan'! macam haram) haha *gelak perasan comel.

Apa yang hendak dikongsi kali ini ialah ini...



Nampak tak betapa tuah memainkan peranan penting juga dalam hidup manusia. Nampak tak? Walau macam mana kita berusaha pun, tuah juga memainkan peranan dalam menentukan nasib kita nanti. Tahukah anda tuah itu datang daripada siapa? Go seek!
(Semestinya datang daripada Yang Maha Esa).

p/s :- rasa bertuah pula lepas daripada azab represent FYP. Diucapkan takziah pada mereka yang perlu present semula FYP mereka.

Wednesday, April 7, 2010

Tic TAG Toe.

Kena tag lagi (T_T) *tangisan berganda

Memandangkan saya ini orang yang bertanggung-jawab (tanggung lalu menjawab) maka saya pun menjawab soalan tag ini...

'Love' for you is?
Cornetto! Takpun kerepek sihat (itu kerepek cap Lurve kan?). Sah saya cuma pikir tentang makanan sahaja. -___- "Acah mak enon... Love to me is a gift from God for people to live a harmony life and to understand God's nature. (ayat novel mana kau ciplak ini Kz!!)

List 10 person you want to do this tag,
Banyaknya nak kena tag, letih tahu memikirkan nama-nama ini...
  • Jenggo (Bab-bab gini dia memang ultra)
  • Zarith Arfia Zinedine (ZAZ!!)
  • Syifa Lolihati (Sila reserve tiket wayang untuk saya :D)
  • Alia Momentum (Amik soalan yang lagi susah dari VB ini. haha)
  • Stesen Adibah
  • Menteri Wanlat
  • Iqah Si Misteri Bulan
  • Nazirah Blubbubblub blub blub blub (tenggelam..bila nak update!) haha..
  • Johann Robertson *cipta
  • Vladimir Stefanovic *cipta lagi :D

p/s:- rasa macam mahu makan ais krim cornetto sahaja.
Kawan-kawan yang copy paste soalan ini, sila tekan button berbentuk pemadam putih yang terletak di sebelah button Add Video itu agar kotak-kotak biru di belakang tulisan tidak kelihatan.

Saturday, April 3, 2010

Tahu tak saya di'tag' lagi.

Memandangkan saye dah ketandusan idea untuk menghiburkan anda, maka saya tanpa berlengah lagi menjawab soalan tag yang membosankan ini. Lihatlah dunia!! *muka cari gaduh

1. Who is yourself at home?
  • Seekor badak comel yang sering menguap dengan penuh gaya. :-O

2. Who is yourself besides a friend?
  • The most handsome enemy ever. (wah wah wah sawah..ke-poyo-an tahap kosmik!)

3. 5 things that you aspire but have not achieved yet.
  • Acer Aspire
  • Aspirasi
  • Aspa
  • Sebuah negeri
  • Sebiji kapal selam untuk ke Kuala Lumpur.

4. who is your spouse's name?
  • Brad Pitt dan Catherine Zeta Jones. (menipu terang-terangan adalah lebih baik) :P

5. 5 things you like most about your partner.
  • Sebuah kotak imaginasi.
  • Berkelajuan 300km sejam.
  • Mampu milik.
  • Macam-macam ada.
  • Misteri
p/s:-Siapa sebenarnya teman saya ini?

6. The date when you couple?
  • 63 February 2090 *tidak wujud tarikh ini. -__-"

7. The bitter memories with your partner.
  • Makan garam bersama-sama?

8. The theme song of your love.
  • Lagu negaraku tak pon itik gembo-gembo?

9. What changes you want to see from your partner?
  • HENSHIN!! berubah menjadi Kamen Rider.

10. Tag 10 of your other friends.
  • Azman simpang tiga.
  • Dollah anak Mail Todi.
  • Salman Khan. *saya berkawan dengan Salman Khan..waahhhh!!
  • Rokiah "kak Rok" Selamat.
  • Zarith Arfia Zinedine (ZAZ!!).
  • Iqah misteri si bulan.
  • Rani Mukagergaji.
  • Juhi Cakerawala.
  • Syifa' Lolihati.
  • Alia Momentum.
p/s:- penat memikirkan nama-nama ini. -__-"

Saturday, March 27, 2010

Hadi, pagi ini merdeka....*intro lagu gelimat
Hari ini ialah hari untuk pelajar-pelajar UniKL IPROM untuk mempersembahkan hasil 6 bulan mereka...

Perasaan gementar akan presentation Final Year Project (FYP) adalah seolah-olah perasaan gementar yang akan membuatkan anda terkencing di dalam seluar dengan secara tidak sengaja. Perasaan ini juga akan menyebabkan student-student UniKL yang akan present hari ini mula post status-status yang membabitkan FYP di muka-buku mereka contohnya "aku cuak bro present hari ini, sila doakan kejayaan aku" (-__-" apakah?? bukan kena pukul dengan kayu besbol secara sadis pon) atau "Panel panel sekalian, sila luluskan aku. Kalau tak aku letak singgam yang telah dikunyah kat seat kereta kau!!" (mentang-mentang terer main mafia wars, berlagak gangster pula. Huhuhu...).

Intro entah hape hape. Apa yang hendak saye sampaikan di sini ialah...

"Selamat present hari ini pelajar-pelajar tahun akhir UniKL IPROM. Good Luck!! Semoga tidak terkentut semasa present. :P ".

p/s:- ini memang tidak logika, mengapa saya masih sempat berblogging di masa genting ini?? -__-"

Saturday, March 20, 2010

ingat tukang tilik betul sangat ke?

Peristiwa :

Ada seorang mamat ini minat pada minah ini. Pada suatu hari, mamat ini terlihat minah ini berjalan dengan seorang mamat yang lain. Maka mamat ini pun jeles apabila melihat keadaan itu lalu tanpa sebarang penangguhan masa, mamat ini pun terus menganggap bahawa mamat itu adalah kekasih minah tersebut sedangkan hakikat yang sebenar ialah mamat itu adalah adik kepada minah tersebut.

Nampak tak? Nampak tak betapa lame nya cerita ini (sila pilih cerita yang lebih bagus Kz).

Apa yang hendak saya sampaikan ialah betapa negatifnya dan merugikannya jika anda cepat beranggapan terhadap sesuatu perkara. Ia menunjukkan kegelojohan anda dalam melakukan sesuatu perkara. Cepat sangat membuat keputusan tanpa soal selidik. Sebelum anda decide untuk melakukan sesuatu, silalah merancang dan analisa tindakan anda itu sebelum anda melaksanakannya. Janganlah jadi seperti mereka-mereka ini ya...


Sunday, March 14, 2010

Wajah baru seh.

Wah..memang waddefark la kan (ooppss..terbuat anda mencarut pula :P ). Tiba-tiba berwajah baru pula blog ini. Okay, blog ini officially under-renovation-process lagi (sebenarnya tidak tahu nak edit macam mana -____-" ). Kalau anda semua rasa lama gila nak loading page blog saya lalu menyalahkan servis internet anda akibat kelembapan tersebut, maka saya syorkan anda klik pada tab posts RSS di atas. Memang cepat gila super duper lah kelajuan loading dia nanti. Lagi satu, jangan lupa beritahu saya pendapat anda tentang perubahan yang dilakukan. Sekian terima kasih. :)

p/s:- okay, sekarang aku ada masalah nak log out. Kat mana pula button log out duduk ni??

Saturday, March 13, 2010

Its been a long time...

Saya disuruh untuk buat tag ini, maka inilah hasilnya...

1. Adakah anda rasa anda HOT?
  • lagi mahu tanya soalan cepu silver ini..mestilah saye sangat cool. gegegeg.... *efek terlalu cool seperti baru keluar peti ais
2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang
  • takyah..lame giler dod.

3. Cerita pasal gambar
  • pada suatu hari, Samad ke kedai membeli ubat batuk untuk ibunya yang sakit...

4. Bila kali terakhir makan pizza?
  • sengaja tanya soalan yang buat aku lapar. dah, aku nak makan pizza sekarang juga..
5. Lagu terakhir anda dengar
  • lagu tema kebosanan..(sebenarnya tak ingat lagu apa)
6. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ni
  • kau tak nak tahu. :(
  • baiklah-baiklah...tengah korek hidung. :-0
  • acah mak enon..

7. Selain nama sendiri,anda dipanggil nama apa?
  • Brad Pitt, John Travolta, Power Rangers merah, yang ni paling best, David Beckham. Ok, aku tipu sahaja..mereka panggil aku Kz.
Tag lagi 8 orang (8orang sedikit sangat dod)
  • Perdana Menteri Uganda
  • Menteri Penerangan Nigeria
  • Artis terkenal Mongolia
  • Peguam Mahkamah Tinggi Jamaica
  • Petani Thailand
  • Reporter Majalah Kids
  • Mak Cik Cleaner yang shift pukul 11 tu..
  • Penerbit rancangan Barney and Friends.

9. Siapakah no 1 bagi anda
  • Sumpah saye tak kenal dia.

10. Katakan sesuatu pada no 5
  • Saya nak beras siam grade A dengan harga murah..

11. No 3 ada hubungan dengan siapa
  • Dia ada skandal kah?

12. Bagaimana pula dengan no 4
  • Cepat-cepat la cari bini Leman oi..

13. Pesanan kepada orang no 6
  • Column kau tak best langsung..sila tukar kerja sekarang,. (acah je..hehe)

14. kata² cinta untuk orang no 2
  • you~ *suara romantic habis. :P

15. Adakah no 7 dan no 8 ada persamaan?
  • saya tidak pasti apa kaitan mak cik cleaner dan penerbit rancangan barney.. ~___~

16. Berikan 5 yang anda tau tentang orang yg mengtag anda
  • Nama dia Shukriah
  • Masa kanak-kanak dahulu pakai baju purple
  • Dia ada blog.
  • Pernah memandu Mitsubishi Lancer X
  • Pernah pergi air terjun Chilling
p/s :- Masih sengal seperti sedia kala...

Saturday, February 27, 2010

Kerja dikala tensi.

Memula nak cari ini..



Sekali terjumpa ini sekali. Nah Kiah, ini untuk kome. hehe..



Betul-betul tiada kerja apabila melayan yang ini sekali...



Okay, sekarang sudah kurang stress kan? Cepat pergi sambung kerja. :D

p/s:- Santan tan terselit, salah selit, salah selit..

Saturday, February 20, 2010

Berbondong-bondong.

Apa benda yang berbondong-bondong tu Kz?

Sebelum saya menceritakan apa yang berbondong-bondong tu, saya nak cerita sedikit pasal kemunculan raksasa baltan di TV3 tadi. TERUJA-gamat seh, siap message Baltan 2 lagi tentang kemunculan raksasa tersebut. Jom teruja bersama saya :D. Okay dah, tak berkaitan langsung.

Pembaca mesti tertanya-tanya kan berbondong-bondong itu apa. *angguk kepala. Bondong tu saye sendiri pun tidak tahu apa makna sebenarnya, macam nama orang Korea pon ada tapi maksudnya berkiblatkan 'Bundle' iaitu jumlah yang banyak seperti 'a school of fish' (mengapa rasa seperti berada di sekolah rendah ni??).
Maka berbondong-bondong itu ialah berbundle-bundle seperti jualan bundle di kedai bundle.

Jadi apa yang berbondong-bondong tu Kz?
Ya, tidak asing dan tidak bukan lagi yang berbondong itu ialah assignment sekolah. T_T Okay dah hilang teruja baltan tadi. Mari bersedih secara berbondong-bondong dengan saya. -____-"

P/s :- Bondong sungguh la kamu ini Kamaruzaman!

Friday, February 19, 2010

DJ putar-celup-aiman-punya.

Aku bosan la kan hari ini, jadi aku pon youtube la lagu-lagu Incubus kegemaran. Memula je dah youtube lagu ini Love Hurts (lagu kegemaran beb, mestilah).

Love Hurts- Incubus.



Tapi apa yang aku jumpa ialah ini...



Ouchhh..that hurts. No wonder love hurts so bad aite?

Ahaha.. :D

P/s:- Comel kan cupid tersebut?
(Mentang-mentanglah cupid tu besar, size video pon nak besar juga). T_T





Wednesday, February 17, 2010

Hari Rabu Tiket Wayang Murah. :)

Hai...

O-Kz (umpama menyebut Okay), memandangkan sekarang musim cuti, jadi tak logiklah kan kalau aku tak update blog yang sangat istimewa ini di mana ITIK PUN MAHU BACA!! Istimewa tak? istimewa tak? Cakap istimewa, kalau tak aku geletek bunuh (eleh, bajet garang).

Cuti aku kali ini dipenuhi dengan aktiviti tido mengepam, dah lama siot tak mengepam. Biasa cuti asyik panjat gunung je... Segala jenis penatlah keluar bila asyik panjat gunung kan, penat berjalan, penat berleter, penat bergossip-girl, penat basuh baju dan macam-macam lagilah (tipu lah tu penat basuh baju, padahal pakai washing machine je). Jadi memandangkan segala penyakit penat dah keluar sehingga diari kehidupan penuh dengan perkataan 'Penat', aku pon decide untuk relax sikit minggu ini. Sikit je, tak banyak pon... Pasni mesti nak naik gunung lagi ni.. Bukan boleh caye dod Kz ni. (Ape ni?? menjatuhkan saham sendiri dengan mengutuk diri sendiri ni, ini tidak cool) -____-"

Oh ye, aku sangat kerinduan untuk menonton wayang tambahan lagi sudah keluar dua cerita bajet kegemaran yakni Wolfman dan Lightning Thief. Para kaki wayang, cepat ajak kaki aku keluar sebelum kaki aku panjat gunung lagi.. Cepat!! Kaki aku ini dah la suka panjat memanjat (Okay, sudah mula melalut. Wajarlah aku label post ini sebagai Blur blur)

Sekian,
Bye!

p/s:-


Hensem kan kawan aku yang ini... Setuju buat pose tangan macam itu.
Lokasi : Puncak Gunung Nuang.


Friday, February 12, 2010

Empingan Jagung.

Mahukan perut yang ramping seperti empingan jagung? Ya, begini ada dua cara-membunuh untuk mendapat perut seramping empingan jagung cornflakes (dah empingan jagung, cornflakes lagi. Apalah Kz ini. -___-'' )

Kaedah pertama. The Plank.



Kaedah kedua. Butterfly Abs.



Selamat merampingkan perut. Kalau tak ramping jugak, makanlah empingan jagung sahaja hari-hari. :D

Monday, February 1, 2010

apa kata Kz?

Hhhai kkengkawwan.. (ceyy..taip macam orang yang penat gila pastu keyboard pula rosak pastu mencarut pula bahasa uzbezkistan. Macam haram jer kan) *mak aii..intro panjang gila. Cakap Hai sudeh..

Sebenarnya dah lama ingin update blog dengan aktiviti-aktiviti musim cuti saye yang sudah pasti akan membuatkan para pembaca jeles lalu copy dan paste ke dalam blog mereka untuk membuatkan pembaca lain pula jeles terhadap mereka. Lalu pembaca lain pun copy dan paste ke dalam blog mereka juga untuk membuatkan pembaca-pembaca lain termasuk saya juga jeles. Maka saya pon akan copy dan paste ke dalam blog saya juga. (Apa benda yang kau cuba buktikan di sini Kz?!!) -_-''
Tapi apakan daya saya sebagai seorang insan yang malas untuk mengejas gambar-gambar yang dipenuhi posing-posing hodoh cute Kamaruzaman lalu menukarkannya menjadikan gambar-gambar kelihatan lawa lagi menampilkan ketabahan Kamaruzaman. :) *Hehe..menyampah gila.

Kesimpulannya saya malas hendak update blog. Sekian terima kasih daun keladi, kalau sudi lawat lagi.

P/s:- Buat apa nak lawat jika tidak update?

Sunday, January 24, 2010

Angkara semut pecah masuk modem.

I-say-man.. Eh tak tak..aiseymenn~~ tak buleh nak upload video pula. Rasa nak uk-uk je sebab tak boleh upload video. *apakah?? tiada kaitan lansung perangai ini ~_~ (hish Kz, bawak-bawaklah bertobat merepek benda entah apa-apa yang sudah pasti tidak akan mengembangkan sel-sel neuron di otak para pembaca mahupun kanak-kanak kacak lagi bijak semacam anda ini). :) *puji diri sendiri terasa hensem dod *puji lagi, hensem dua kali. yeay!

Terpaksalah aku post entry yang tak menarik akibat tiada video kontroversi-sensasi-melodi dan juga sarsi untuk disajikan kepada para pembaca. Sila jangan muntah lagi para pembaca.


"Sup perut itu sedap".
"Mandi sungai itu seronak".



OK, bye!


P/s:- Title untuk entry nampak sangat menipu. -_-''

okay, buleh muntah sekarang.......

Wednesday, January 20, 2010

Persaingan Sengit.

Anda tahu kenapa blog ini itik pon mahu baca. Sebab ini...


video

Hahahaha..
Tengok betapa lajunya mereka pergi. Comel sungguh kan? Haha..
Perlumbaan ini begitu majmuk, ramai yang menyertainya tak kira dewasa, muda, kecil, besar dan macam-macam lagilah (Mizah, kau pon ada oke. Haha..)

P/s:- Bila nak berlumba lagi ni? Haha :D

Tuesday, January 12, 2010

Join the Klub!

Lihat gambar-gambar ini.




Tadaa... *tiba² muncul

OK, untuk pengetahuan korang tempat ini namanya Air Terjun Jerangkang. Ia terletak di sekitar daerah Kuantan, Pahang. Mari lihat lagi gambar-gambar menarik. (apahal skema semacam je entri aku yang ini)


Cantikkan? Ada kolam untuk berenang di situ. Saya suka. :)


Afiq pon ada. Tunggu apa lagi, cepat minta nombor talipon dia!! Dia hensem tau. (tiba² promote Afiq ni).


Mari kita cakap "Nice, nice" banyak kali.


Sepakat membawa berkat. Yah berkat lagi kenyang! Kenyang lagi buncit (Itu saya) T_T .


Maggi itu makanan ruji kot.


Ooyeahh.. Lepas makan terus berenang-renang. Terbaik wok!!




Lets hit the dancefloor mon!


Posing tersebut tidak menipu. Memang terbaik wok!


Campsite besar, siap ade tandas lagi.


Boleh makan ini kalau pandai masak. hehe..

Haa.. Best tak? Nak pergi tak?
Kalau nak pergi mari sertai program kami ke sana. Jomlah!
berikut adalah butiran lanjut tentang program ini:-

Tempat : Air Terjun Jerangkang, Pahang.
Tarikh : 15/01/2010 - 17/01/2010 (2Hari 3Malam).
Yuran : RM30 (tidak termasuk tambang perjalanan).
Kaedah untuk ke destinasi : menaiki bas ekspres ke Kuantan.
Tempat menginap : Khemah disediakan. Jangan risau.
Makanan : Sendiri mau ingat. Bawak la kismis ke, serunding ke, sardin cap aina ke(untuk yang nak memasak).
Peralatan yang dicadangkan untuk dibawa : Kain pelikat, Lampu suluh, baju mandi, wang lebih untuk kecemasan dan Kamera.

Kami akan berkumpul di UniKL City Campus, Kuala Lumpur sebelum bertolak ke sana. Waktu bertolak adalah malam (ye, sebab itu 2Hari 3Malam). Kita akan menaiki bas ekspres ke Kuantan di Stesen Bas Pekeliling, Kuala Lumpur. Di harapkan anda yang sertai program ini sediakan lampu suluh dan bateri yang secukupnya kerana kita akan melakukan aktiviti Nightwalk (suka suka, tak perlu berpeluh di siang hari..heee). Mengikut pengalaman saya, aktiviti trekking tidak mengecewakan. :) Oh ye, pada sesiapa yang ada kamera canggih sila bawa kamera anda sekali kerana anda pasti teruja dengan keindahan alam yang akan anda saksikan.

Untuk menyertai program ini sila hantarkan butir anda ke +60172566533(Kz) atau +60135054320(Apek).

Butir-butir yang diperlukan: Nama dan nombor IC anda, Nama dan nombor telefon penjaga anda.

P/s:- Jumpa anda di sana! ;)


Saturday, January 9, 2010

suke samun kedai.

Acah mak enon. Sebenarnya Serius Selamba Krew(SSK).
Amik ni lagu dari SSK, aku tak famous lagi (siap ade lirik weh)



**credit kepada sape yang buat video ni.

kalau nak download leh download kat sini
SSK-Aku Tak Famous Lagi

P/s:- Kalau korang dah famous, korang nak buat apa?

Thursday, January 7, 2010

Musim meronggeng untuk kali yang keberapa entah.


Eeeiii..tiba-tiba terasa gedik-gedik geli-geli nak update blog(ceh..mengadelah kau Kz!!)

Errmm..jari-jemari ini tiba-tiba gatal posting entri citer tentang aktiviti New Year aku. (Betul-betul meronggeng wa cakap lu). Kopak gua dibuatnya. T_T . By the way, gua tak nak pon update blog, tapi jari-jemari gua je mengade(apahal kau ini Kz?? dah dah..sambung cerita)

Malam sebelum New Year~
Lepak di The Curve pekena meatball sikit.


Kalian, sila telan air liur sekarang. Ngaa... *air liuur meleleh sekarang


Selepas puas buncit akibat meatball kami pergi menonton pertunjukan sperma. Maksud saya pertunjukan bunga api. -_-'

***Kagum kagum***


Lepas tu, bercuti..dah sangap bercuti aku pergi tengok movie cerita ini...


Wenggg!!~~ *bunyi efek

Eh bukan. Cerita ini...

Wingg!!~~ *bunyi efek yang lagi cool

Dan movie ini..

Wuuu~~ *bunyi audiens yang kagum

Dan ini, Imaginarium of Dr. Parnassus.

Gling gling gling *bunyi loceng kononnya.

Serius tak larat nak imagine dah tengok movie ni. Korang tak caye tengoklah sendiri. By the way, Heath Ledger memang best.


Last Sekali aku ade gak tengok movie ni.

Awww...Sharifah Amani *lev lev lev

Sangat membuka minda cerita ini.

Oh ye, disamping itu aku ada juga pergi sini. :)

Wee..sekali-sekala mandi di sungai seronok juga. Lepas ini nak pergi Chilling la pula

p/s:- Tak duduk rumah ke Kz? patutlah kopak dod.