Friday, August 6, 2010

Teknik menghafal.

Nak hafal sesuatu fakta bukannya senang bagi aku. Susah, mencabar lagi meningkatkan potensi nak mengidap penyakit alzheimer. Haa... tak mau tak mau.. Nanti kena kencing dalam pampers. :(
Don't worry be happy, masalah seperti ini sudah lama ditemui jalan penyelesaiannya dan ianya sangat berkesan. Yeayy!! tak yah kencing dalam pampers lagi. :)

Apa caranya tu, cepatlah kongsi Kz!!

Haa..kau pun mesti tak sabar nak tahu cemana nak setelkan masalah problem ni kan? Ni haa ada satu video ajar kau teknik nak ingat sesuatu fakta.

Klik Play jangan tak klik



Haa.. bagus tak cara dia? Sambil nyanyi sambil joget. Memang terus masuk telinga kanan pastu terus install kat otaklah kan? Heheh...
Pasni bolehla kau hafal benda kejadah yang cikgu kau suruh hafal tu. :P

p/s:- argghhh!! tak boleh lupa lagu dia "I have a bad case of diarrhea. I have a bad case of diarrhea. I have a bad case of diarrhea. ". Grr.. >:B


2 comments:

Firdaus Isa said...

hahaha perlu ke menyanyi? nk nyanyi pon bg la contoh yg elok sikit huhu

kzklub said...

tahu takpe. aku tergelak guling² kot tengok video ni.