Saturday, August 29, 2009

1600

woahhh!!..tanpa ku sadari, hampir 1600kali dah blog ni orang view weh..ni yang wat aku rase cam nak apdet2 ni..pebende yang aku nak apdet??haa..itu kite tak tau..pebende yang kite tau?? itu kita tak pasti..pebende yang kite pasti?? itu kite bleh tanye datuk harimau cam tanye kul brape datuk harimau tu...pebende yang kite nak tanye kat datuk harimau?? warghhh!!banyak tanye plak..lempang laju2 kang!! pebende....dush damm kapoww!!..(penulis telah melempang diri sendiri dengan kelajuan 100km sejam)

Saturday, August 22, 2009

maikel eh mirekel..

hi, nak share skit story mori aku mase baby dulu..(bukan babi ye!!)

emm...citer ni mak aku yang citer kat aku..so aku memang tak tau la detail die sangat kan..korang nak detail lagi korang jadilah ahli sejarah pastu kaji selidik pasal aku(gile over nak orang kaji selidik pasal aku..hehe)..citer ni pasal mase aku lahir dolu..yakni pada 9 zulkaedah 1405(wah..gile poyo dow gune tarikh ini..wekk :P) ok2..citer dia camni~

pada suatu ketika dahulu(macam hikayat la pulak), mase tu mak aku ngah mengerang kesakitan(kot) nak melahirkan si baby yang bernama Joni(bukan name sebenar..haha..ok2,dia nak melahirkan aku tapi nama aku bukan Joni ye, Joni ni saje nak bagi nampak cute skit..hihi). si Joni ni sibuk nak kuar dari perut mak dia kan..so mak dia pun push2 hut2..eh da macam nak men ragbi la plak siap hut2 lagi..haha..

push punye push la kan..nah! tubik la anak dia..(skali gune pkataan tubik,bajet orang timur la tu..haha..para pembaca yang tak tau tubik tu pe makne die maka padan muke korang..haha lg skali)
yang magiknye kan..si anak ni bukan tubik membawa tangan kosong tapi dia tubik skali ngan sampul(macam posmen kan bawak sampul pulak..haha), sampul ni kalu ikut bahase saintifik dia ialah placenta(google sendiri pebende placenta tu).

mengikut kata-kata orang tua yang ade ilmu(ilmu ape aku taktau la, ilmu hisab kot :P)
-budak yang lahir skali ngan sampul ni buleh menjadi kebal kalau dia di ***oiefquonlkanvlidvhajvklandvio-kan***(telah di censored..haha)..
nak di jadikan citer, mak aku tau la pasal bende ni..tapi dia dengan sengaja tak mau aku menjadi kebal lalu dia mengendahkan ajaran orang2 tua sambil melayan aku seperti baby2 biasa yang lain..(mak, aku nak jadi kebal..T_T)

bile aku dah besar barulah mak aku citer mende ni kat aku,pastu aku plak cite mende ni kat korang pastu korang pulak cite mende ni kat kawan korang pastu kawan korang pulak cite mende ni kat sedare dorang pastu sedare dorang plak cite mende ni kat kawan diorang pastu(warghh...bile nak abis daa)..pastu tersebar luas la mende ni pastu aku pun feymes(gile over imagine dak ni..haha) pastu pastu ...pastu three..haha buat kali keberape ntah..

oklah, malas nak cite lagilah sebab karangan ni macam nak mencecah 300patah perkataan je..haha..tapikan, kalu aku jadi kebal kan best bleh jadi kuat macam pepaya man pastu bleh poyo2 skit gune quote "great ability comes with great responsibility"(chewah..wuwu..macam kewl lg macho je cakap camni..haha)

ok2 last, dah 350pth perkataan da ni..nanti cikgu rejek perenggan2 last sebab dah tlebih perkataan..huhu..ok, bai :)

*tubik=keluar

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

as salam kepada sume umat islam,

selamat menyambut bulan ramadhan..
alhamdulillah kita dapat menyambut kedatangan ramadhan sekali lagi.
moga di bulan yang diberkahi ini kita dapat memperbanyakkan amalan kita dan semoga amalan kita diterima-Nya..
aminn.. (okeh sangat standard ayat camni..haha..)

Wednesday, August 19, 2009

understanding

I thought what i thought is the same as everybody’s thought.

That’s why i thought you thought what i thought.

You thought that i thought what you thought.

But i didn’t thought what you thought i thought.

because what you thought is not what i thought you thought.

it is what i thought and what i thought is different from what you thought.


Tot tot kecik kemetot...kontot...arghhh!!!

senang citer...hehe

Sunday, August 16, 2009

MTV World Stage@Sunway

here's a reason for you to be there..

video

yg magiknye..aku ttibe je cam hapal lagu ni..magik2..

Wednesday, August 12, 2009

kabare

kabare

saya di sini ingin mengucapkan selamat hari-hari..

:)

Tuesday, August 11, 2009

che wan

lokasi : kt dalam wad

tgk che wan ngah wat liposuction(sbnrnye adalah suction sahaja..hehe..)
cam sedih je tengok member sorang ni baru pas eksiden..terlentang atas katil cam orang tak bermaya~

skali che wan menuding jari kat aku lalu menunjukkan gaya tangan "ada bagus"(thumb up)
aku angguk lalu kata "okay"(gune gaya tangan gak yakni gaya thumb up)
kitaorang berkomunikasi body languange jap..huhu

che wan cakap "aku da tak hensem dah..takleh ngorat2 agi la pasni..huhu"
kitaorang gelak.."haha.."
(ko ni che wan, sakit2 pun melawak lagi kan...huhu..tabik spring kat ko)

tabah la ye che wan..
Tuhan cuma bagi ujian yang mampu kita tanggung ke je kat kite
jadi aku yakin ko pasti buleh ngorat2 lagi pasni
insyaAllah..

nak ngorat nanti ajak aku ye..haha
kzklub

Saturday, August 1, 2009

oh!

masuk je kelas......

uncle X :- Kz, aku nak tanye ko soklan ni..
Kz :- pe dia?
uncle X :- menatang ape yang berkepala besar dan berbadan kecik?
Kz :- haa?!!emmm..kne pikir lapan kali tu nk jawab tu..
uncle X :- haa..menatang ape?? tau tak..jawapan dia mesti ko tak bleh blah punye..
Kz :- menatang ape?? ntah..
uncle X :- jawapan dia ikan bilis yang pakai helmet ARC..hahaha
Kz :- ciss..

sangat tak bleh blah...@#%$&!!

untuk si pengeluh

bosanlah wei dgr keluh kesah ni
asik nk mengeluh je..

cubela ko bukak mate tu skit
nak melihat, Tuhan da bagi mate kat ko siap ngan cahaya matahari yg terang-berderang lg nk bg nampak jelas kan..
nak minum, Dia da bagi mulut untuk minum siap dengan air seluas lautan lagi..
nak bejalan, Dia bagi sepasang kaki siap dengan dunia yang luas sampai tak cukup nak round satu hari..
nak ape lagi, sume Dia da bagi..
tu pun rase tak cukup lagi ke?

bersyukur la skit dgn ape yg ko ada tu..
kalu tak dapat ape yg ko nak tu, bersabar la skit
mungkin Dia akan bagi sesuatu yg lebih baik utk ko kn..

bersabar ngan redha je lah dgn ape yg kite ade,
sesungguhnya kite da dpt lebih dpd ape yg kite nk,
kite je tak sadar..
(pesanan khidmat masarakat)

ttibe je aku menyekolahkan para pembaca..hahaha
kzklub