Thursday, December 8, 2011

Joget Limbo yo!

Hey baby, <3

Cehh.. sumpah korang geli kan? Inilah hakikatnya, korang pun menggunakan ayat ini tanpa korang sedari. Tak yah nak geli sangat. Kali ini bukan topik 'hey baby' aku nak bincangkan, tapi luahan hati terhadap malicious softwares dan ads yang menganggu suasana untuk aku download file. 'Hey baby' ni mek Lena Gomez punya pasal, lagu 'love u like a love song' tu beat dia joget sangat. Cist sungguh pengaruh media!

Okeh. Berbalik pada topic sebenar kita, malware dan ads. *:-( tengok, siap muka masam lagi dengan perkataan ni kan.. Aktiviti download kini semakin leceh berbanding dulu. Dulu tu macam senang dan hassle free betul nak download pape file pun, sekarang ni.... hek eleh heiii.. banyak betul *bori-bori yang menggangu. Dahle banyak download site kena block sekarang. Susah nak download. Geram mak. 
*(Bori-bori tu aku cipta sendiri je. :-P)

Jadi apa yang aku lakukan untuk mengobat hati yang duka lara ini ialah aku terus google nama file yang aku nak tu sekali dengan nama website yang provide file tu. Contohnye cemgini "SRK kantoi berak tepi sungai.3gp mediafire". Hah, yes! berjaya jumpa file yang aku nak. Terus download cakap lu. Kalo korang ada alternatif nak download cara mudah dan hassle free, silalah share sini cara² dia. Kalo download Hasselhoff aku tak nak. hehe..


 Takde kena mengena langsung.

Friday, November 11, 2011

Punggung-tandatangan-manusia-t = ass-sign-men-t

Pukul 8.30 a.m, assignment satu dah siap.
Yeay!!

tinggal lagi dua assignmentssSS

yang kena submit pukul 6.30 p.m ni. Dem.

Arrghhh!! korek hidung laju-laju.

*penangan buat kerja last minute.

Perlukah aku google translate post ini? Tak payah, nanti bergolek macam ayam golek lagi. Sangat dangdut. Merepeknya, kbye.


Aku pun tak tengok lagi video ni, best ke?

Thursday, November 10, 2011

Fentau versi Google Translate.

Fentau fentau fentau .. What is fentau? Ni is a combination of Fentau Fenin but pretend to know just how bobong. Posted Bobong any come? apasal like I never heard the two words this?! Bobong even do not know, bobong tu is a combination of stupid and arrogant. Alright, that also do not know. Boo ... Okay, I lie je. The two words I ni new design of the last minute. So 'haha ..' for you. Ha ha ...

*gelak guling-guling 8 kilometer sejam.

Fentau

Fentau fentau fentau.. Apa itu fentau? Fentau ni adalah gabungan fenin tapi buat-buat tau samalah macam bobong. Bobong tu apa pulak? apasal macam tak pernah dengar dua-dua perkataan ni?! Bobong pun tak tau, bobong tu adalah gabungan bodoh dan sombong. Apalah, itu pun tak tau. Boo... Okay, aku tipu je. Dua-dua perkataan ni aku baru reka seminit yang lepas. Jadi 'haha..' untuk korang. Ha ha...

....
..
.


....................................................... 
*awkward silence.

Cubaan menipu satu dunia kelihatan gagal. Sekian.

Sunday, November 6, 2011

....... Ting!

Velum lagi.. velum lagi... sikit je lagi. pukul 12 malam!! tettt.. dah!
Selamat Hari Raya Aidil adha. (Sebenarnya saya mengucapkan selamat hari raya kepada Aidil Zafuan dan Zaquan Adha, tolong jangan perasan ye. eh..)

Okay intro macam mengundang persoalan "kau-kenapa" je..

Topik yang ingin dibincangkan kali ini ialah 'IDEA'. Ye, idea. Itu macam nama kumpulan aku masa training softskill dulu. Huu.. training softskill weyy.. bolih lentik lentik uols. kelas gitteww.. Teringat pulak trademark 'Ting!!' tu.(apa yang aku merepek ni, ok abaikan!)

Lebih kurang camnila buruknya lambang kumpulan softskill dulu. heh heh heh..


Idea itu bermula dengan sesuatu yang 'fragile'. Idea itu juga macam baby, susah nak dapat. kena mengandung 9 bulan dulu baru boleh dapat. Bila dah dapat kena jaga betul-betul pulak seperti menatang minyak yang penuh. Yang tak pernah basuh tahi kucing atau binatang belaan lain tiba-tiba kena belajar basuh taik ngan kencing baby tu. Ah, fragile gila jiwa ini kena tahan penderaan sebegitu ropa.

Idea perlu dipupuk supaya ia kelihatan mantap samalah macam baby, kalau kita pupuk dia dengan rotan dan penyapu pasti dia akan kelihatan mantap dewasa kelak. Pandai lawan-lawan dan juga melawan. Eh, itu hempuk bukan pupuk. lantaklah, BM aku memang fail. Ada aku kesah. Aku tak kesah pon kau kesah ke tak? 

Setelah dipupuk, digilap, dicanai, di'smackdown' dan sebagainya, idea pula perlulah dipersembahkan kepada khalayak ramai agar kita dapat berkongsi dengan orang lain nikmat idea itu. Begitu juga dengan baby, bila baby ikan diternak dengan baik, ibu-ibu cougar pasti dapat share kebahagiaan itu bersama cougar yang lain. nikmatnya baby ikan yang cute. sharing is caring. eh? apa ini?. aku keliru dengan penulisan sendiri.

Kesimpulannya, idea itu adalah baby. Untuk mendapatkan idea, kita perlulah tahu cara-cara mendapatkan baby, eh maksud aku cara-cara mendapatkan idea. ahh.. banyak sangat melalutnya. bye.

Sungguh tiada motif.
*velum = belum, kelihatan comel pula eja belum jadi velum. Macam nama aurat wanit......... o.0
sekian, jumpa lagi kita dalam entry seterusnya. babaii..

Thursday, November 3, 2011

Pembedahan Plastik

Eh, blogspot punya dashboard wajah baru la syial. 
Macam kereta wira tukar dashboard Evo je rasa.
Wuhuhuu.. Pasni nak pegi racing la.
(Takde kaitan kan?)

Okayukubuatperabut

Cheri cheri boom boom.. gagak.. Intro je ni. Padan muka ternyanyi lagu Gaga. Haha..
Kebiasaannya orang membaca bukukan? Kali ini kita buat kelainan sikit. Kita...

MENDENGAR BUKU....

Okayukubuatperabut (nak cakap okay je sebenarnya), mari kita dengarkan buku tersebut..


"If you can’t stop, at least smile as you go by
Sometimes, you just gotta know how to feel..."

Lagu The Book of Morris Johnson oleh Zee Avi
sumber youtube.

Wednesday, November 2, 2011

Coti-coti Malaysia.

Today I feel like writing eventhough there are plenty of assignments need to be submitted within this two days, yet I still feels like writing something... Emmm... Something that is... stupid. Eh.. I mean isss-to-paid.. To get paid by nuffnang. :D

It's all because of these pictures, they have an infectious gimme-a-caption attraction that affect me and corrupted my vision of finishing assignments by tomorrow. ceyy.. vision la konon. vision city *merapu.

Without delaying any further, I present you 'Los Momentos..' *with 'tadaa..' as a BG sound.

Trip to the waterfall


The long-walking journey


we found the err... The Bearded Tree..

Arrived at the chill water. Without further delay


I strike a very cute pose. Cute isn't it? :P
Everybody feels like doing it too..


so they too strike a _____ pose. (You can fill in the blanks with unappropriate answers). :D

A week after that I went to the second trip.

A trip to the lagoon...


A really nice view with some weird poses


building castle like building with the sand-castle girls


and having a really nice FOODS!!


with the rocking-fellas

Sunday, October 30, 2011

Pakar IT, Pakar Ekonomi, jaguh sukan dan juga jutawan...

Hey fellas, waddup? (macam budak noob nerd yang cool kan?) /:-|

Hari ini kita belajar IT yakni cara-cara meningkatkan kelajuan melayari internet anda. Untuk membuatkan entri kali ini lebih menarik tetapi bosan, gua menerapkan elemen-elemen english agar bakal calon SPM dan calon menantu boleh belajar english. Bangga mak kau uols Senah boleh cakap english.

Okay, what we are going to do is we will configure some settings on your computer that might affect the browsing speed of the internet. Although the internet speed nowadays is faster than Ferrari, I believe that this tutorial might be useful when you are using your internet in some distant area where your 'Ferrari' cannot go fast as you hope so. Note that this tutorial only works for computer users only, smartphones bye bye~ unless you are smarter than your smartphone. eh?

First and foremost, we are going to find free public DNS over the internet. Now, i'm sure you might be asking what the heck is DNS? DNS stands for Donkey Nak Susu which means in english Domain Name Server (lain kan maksud dia? hehe).
Now, what does this DNS do and why do we need to find it? To avoid further unnecessary answers from me, I suggest you guys to google answers these questions. You might find more reliable but difficult to understand answers, in other words nerdy answers. (Heheh.. nampak sangat malas nak explain) Or if you want a 'proper' answer from me, don't be shy to formspring me. I will copy and paste the answers from wikipedia for you. Hehe.. Oh, by the way it is advisable to find more than one DNS number because... err.. because I said so. Proceed..

Okay after we find DNS numbers, we must ping all the numbers. This is to determine whether your DNS's can boost up your browsing speed or not. Bear in mind that the lower the result, the better the DNS is.

Hah! I bet you don't know how to ping right? Don't worry. luckily it is easy enough as easy as counting one two three, so I will spare some time to show you guys how to ping. First, open an internet browser and search for google homepage. And then do as the figure shown below.


*click to enlarge

Tadaa... now you have plenty of options to solve your problems. Select any option that you like and follow the instructions given. You guys love options right? :D
Now, here comes the techy part. Configuring the DNSSSSSSS... *scary tone*
  1. Go to your Network Connections page and open the properties options of your dialer.
  2. Open Internet Protocol v4 settings and choose "use the following DNS address" option.
  3. Key in your DNS number inside both boxes, the primary and the alternate DNS. Click OK

*click to enlarge

Voila! now your DNS is configured. Now you can browse a little bit faster than before. Yeayy!! :D
Hope that this tutorial helps you a little. Hehe..

p/s : Jadi dengan ini saya harap anda dapat mengambil sedikit iktibar dan memperbaiki kelemahan kita. Eh, macam tazkirah pulak. OKBAI.

Monday, September 5, 2011

edisi raya.

masa memang pantas meninggalkan kita. rasa macam baru semalam update post lepas. (alasan kan?) Entry kali ni aku nak kasi panjang-panjang kasi korang membaca lebih sikit. orang kata orang yang banyak membaca ni luas pengetahuannya. haa.. agak-agak minda korang sempit, moh le luaskan minda dengan membaca entry istimewa raya ni. (kan.. terasa luaskan minda lepas baca intro yang paling panjang dalam dunia ni?)

untuk entry istimewa raya kali ini aku akan kupaskan bawang dan tumiskan bersama sambal untuk buat nasi goreng. emm.. sedap! tetiba lapar semasa menaip walaupun sedar yang aku sebenarnya dah lari tajuk. aku nak pegi makan la camni, tak jadi la nak karang panjang-panjang. bukannya tipikal malaysian nak baca pun. dorang nak tengok gambar je. ape celup baca entry 700 patah perkataanS? :P

selamat hari raya. maap maap maap... *hayun penyapu.

p/s : gambaq raya? memang tak la.. hehe

Thursday, August 25, 2011

masa terlalu pantas meninggalkan kita.

hoh.. orang lama sudah kembali. fui.. lama kan gua tak update blog ni.
orang lain tak update blog sampai bersawang je, gua lama tak update sampai tumbuh misai dan janggut siap. sebab tu gua orang lama, lama tak update. kau ada?!
mula-mula tak nak update blog sebab malas nak cungkil idea,
lama-lama tak update sebab busy terlebih kalah PM kita yang sempat update twitter tu. :P

haa.. citer pasal busy terlebih ni teringat pulak masa kerja, (ye, aku sudah kerja sekarang. kecoh kan?)
aku punyalah busy kerja sampai... sampai aku tak sempat la..
ahh.. aku masih sempat!
dikesempatan ini saya ingin menyusun doploh jari-jemari tangan dan kaki (motif menyusun jari tak tahu)
ingin mengucapkan selamat berpuasa pada kesemua umat islam.
yang bawak motor sambil hisap rokok tu, bawak-bawaklah cover line. :P


p/s : ada ampat hari lagi, kira sempat la kan? hehe..

Tuesday, May 31, 2011

Hitam itu Perilly's.

Sepakokutakokusuttatuyakyee..

Mesti korang tak tau ape yang korang sebut tadi kan? well, aku pun main taip je. Selamat membaca. hehe..

Korang pernah tak menconteng arang di muka korang? haa.. mesti tak pernah kan sebab takut muka tak kiut lepas tu semua orang dah tak like status facebook korang hingga terasa diri seolah-olah dipulaukan kan? Pastu mula la tak boleh nak tulis status "kenapa orang suka stalk gua haa?" Bajet diri itu terlalu femes sehingga baru stalk sikit dah nak kecoh. :P
Tapi dengan adanya teknologi baru, kini korang boleh menconteng arang di muka sendiri sambil menggalakkan pengguna facebook untuk like profile picture korang banyak-banyak.

Memperkenalkan.....



*gambar dicuri di i-offer.com

haa.. nampak? korang dah boleh menconteng arang di muka sendiri sambil terasa hensem macam Aaron Aziz walaupun tak. hehe..

Itu baru menconteng arang di muka, ada lagi baru. Lagi cool dari ini..

Tak cukup dengan menconteng arang di muka, memperkenalkan menconteng arang di gigi pula. Tadaa...



Gempak tak boleh conteng arang kat gigi pulak? Memang hitamlah gigi camtu. haha. *Menyempitkan minda sendiri.

Kesimpulannya, dengan penggunaan arang sekarang kita mampu untuk tampak lebih hensem dan terampil walaupun arang itu hitam dan tidak menarik paras rupanya. (ceh, nak guna jugak perkataan terampil walaupun tiada kaitan) Moral of the story is, benda yang buruk tak selalunya buruk. Sekian pesanan khidmat masyarakat dari saya, Muhammad Ammar Daniel Shah bukan nama sebenar (ceh, nama nak hensem je).


Watakungsiwatikungkalibaikalakalajengking...

Sekali lagi, aku pun tak tau ape yang aku taip ni. hehe..




Monday, May 30, 2011

Internasionale.

"mere nam he kuchi kuk dey, sulu safles".

Nampak tak, gua macam pandai cakap bahasa hindustan.

dah, tu je. Pendek gila entry ni. Haha..

Fenomena masa kini.



Kuci kulu kule kake de wili?

Aaa emmmm...



Friday, May 27, 2011

Kreatif.

Kreatif didefinisikan sebagai sesuatu yang baru, unik dan tidak dijangka kewujudannya.

Contohnya Justin Bieber, dia adalah sesuatu yang baru dalam industri musik, unik dengan gaya rambutnya dan tidak dapat dijangka yang dia sebenarnya adalah lelaki. Kreatif ialah Justin Bieber.

*kentut berdarah.

Sunday, January 23, 2011

Lopo Lagi.

Kenapa perlu ke air terjun Lopo? Hah, inilah sebabnya kenapa korang perlu mandi sana. Tak payah pergi Sunway Lagoon kena bayar sampai 70hengget, air terjun Lopo ni pun dah cukup heaven dah. Terbaek wa cakap sama lu dan kawan lu.

video



postscript : video takde bunyi kasi korang kecewa lebih, :P