Saturday, August 22, 2009

maikel eh mirekel..

hi, nak share skit story mori aku mase baby dulu..(bukan babi ye!!)

emm...citer ni mak aku yang citer kat aku..so aku memang tak tau la detail die sangat kan..korang nak detail lagi korang jadilah ahli sejarah pastu kaji selidik pasal aku(gile over nak orang kaji selidik pasal aku..hehe)..citer ni pasal mase aku lahir dolu..yakni pada 9 zulkaedah 1405(wah..gile poyo dow gune tarikh ini..wekk :P) ok2..citer dia camni~

pada suatu ketika dahulu(macam hikayat la pulak), mase tu mak aku ngah mengerang kesakitan(kot) nak melahirkan si baby yang bernama Joni(bukan name sebenar..haha..ok2,dia nak melahirkan aku tapi nama aku bukan Joni ye, Joni ni saje nak bagi nampak cute skit..hihi). si Joni ni sibuk nak kuar dari perut mak dia kan..so mak dia pun push2 hut2..eh da macam nak men ragbi la plak siap hut2 lagi..haha..

push punye push la kan..nah! tubik la anak dia..(skali gune pkataan tubik,bajet orang timur la tu..haha..para pembaca yang tak tau tubik tu pe makne die maka padan muke korang..haha lg skali)
yang magiknye kan..si anak ni bukan tubik membawa tangan kosong tapi dia tubik skali ngan sampul(macam posmen kan bawak sampul pulak..haha), sampul ni kalu ikut bahase saintifik dia ialah placenta(google sendiri pebende placenta tu).

mengikut kata-kata orang tua yang ade ilmu(ilmu ape aku taktau la, ilmu hisab kot :P)
-budak yang lahir skali ngan sampul ni buleh menjadi kebal kalau dia di ***oiefquonlkanvlidvhajvklandvio-kan***(telah di censored..haha)..
nak di jadikan citer, mak aku tau la pasal bende ni..tapi dia dengan sengaja tak mau aku menjadi kebal lalu dia mengendahkan ajaran orang2 tua sambil melayan aku seperti baby2 biasa yang lain..(mak, aku nak jadi kebal..T_T)

bile aku dah besar barulah mak aku citer mende ni kat aku,pastu aku plak cite mende ni kat korang pastu korang pulak cite mende ni kat kawan korang pastu kawan korang pulak cite mende ni kat sedare dorang pastu sedare dorang plak cite mende ni kat kawan diorang pastu(warghh...bile nak abis daa)..pastu tersebar luas la mende ni pastu aku pun feymes(gile over imagine dak ni..haha) pastu pastu ...pastu three..haha buat kali keberape ntah..

oklah, malas nak cite lagilah sebab karangan ni macam nak mencecah 300patah perkataan je..haha..tapikan, kalu aku jadi kebal kan best bleh jadi kuat macam pepaya man pastu bleh poyo2 skit gune quote "great ability comes with great responsibility"(chewah..wuwu..macam kewl lg macho je cakap camni..haha)

ok2 last, dah 350pth perkataan da ni..nanti cikgu rejek perenggan2 last sebab dah tlebih perkataan..huhu..ok, bai :)

*tubik=keluar

4 comments:

aideeb said...

hehe aku tau mana nak dptkan pengeshan citer ni...

FuNNa said...

haa leh jadi kebal kalo wat ape??x phm laaa..cite la tol2..isshhhkkkk...hahahha

kzklub said...

dib : ko xyah la nk jd spy dow..kang ko plak bersepai..hehe..

funna : xleh la funna, citer ni utk PG50(parental guidance below 50years old) ko kne jd 50thn ke atas bru bleh tau...hehe utk ko gak :P ..

p/s : sayer mmg suke merepek.

syaa said...

hahahahahha! mak, saya nak jadi kebal jugak!! :P