Sunday, April 18, 2010

Abang Suara Sedap (ASS). Haha..

Hai~ *suara lunak merdu amat sekali.. (sila cair sekarang)
Hari ini saye hendak cipta lirik lagu secara spontannya memandangkan saya sudah tensi menyiapkan assignment Visual Basics ini(everybody...SPONTAN!! Biasalah, Kamaruzaman bila tensi idea untuk cipta lagu melimpah-limpah macam air yang limpah dari tempayan).

Siapa kata Visual Basics senang? tipulah. Senang untuk mereka yang ada 'sound of IT knowledge' adalah (kot). Untuk saye yang sepintar kanak-kanak darjah 6 ini, Visual Basics adalah sesuatu yang agak sukar dipelajari dalam tempoh 4 bulan sahaja. T_T *meh nangis same-same meh. Ok, here we go...

Siapa kata VB senang sekali,
Mudah seperti memetik jari,
Nak lepas 2 kredit pun...pulas otak nak mati,
VB, adalah kombinasi,
Antara realiti dan ilusi,
Sudah belajar pasti tensi,
Apa lagi tidur keluar air liur basi,
Meleleh sampai jatuh kerusi,
Lagu ini geli nak mati,
Mengapa cerita pasal benda basi?

VB, indah khabar dari rupa,
Saya rasa tertipu pula,
Tapi tidak mengapa,
Belajar untuk masa depan juga,
Sudah ambil tak perlu berpatah semula,
Saya yakin saya boleh lepas juga,
Bergantung pada Yang Maha Esa,

Wahai rakan-rakan sekalian,
Yang ambil VB jangan nak meroyan,
Mulut macam tempayan,
Besar boleh bela ikan,
Saya pancing saya makan,
"Don't ever give up" ucapan dari Kamaruzaman,
Dengan usaha kita boleh lakukan. :)

p/s:- Wah wah wah.. Dah meroyan tak kasi orang lain nak meroyan juga. Hipokrasi betul Kamaruzaman ini. :P





1 comment:

sumone somwhere said...

hahahaaaa....... kz i beat ur score pachinko tu!!
205! hahahaaa